Κοπή Πρωτοχρονιάτικη Πίτας / Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση

Κοπή Πρωτοχρονιάτικη Πίτας / Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, μέσα στα πλαίσια της Εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (ΚΥΧ), έγινε η τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο κέντρο ‘’Μπαλκόνι’’ Χαλανδρίτσας.

               Στην κατάμεστη αίθουσα μεταξύ των άλλων ήσαν αρκετοί ιερείς της περιοχής, όπως ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του πρώην Δήμου Φαρρών, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου, ο οποίος ανεδείχθη ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στο Σύλλογο. Επίσης παρόντες ήσαν ο π. Νικόλαος Δεκής, ο π. Γρηγόριος Πετρούτσος, ο π. Χρήστος Σιαμαντάς, ο π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας και ο π. Ιωάννης Σαμοΐλας. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τίμησαν την εκδήλωση η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Αναστασία Τογιοπούλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής και ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) κ. Γεώργιος Βασιλακόπουλος, οι οποίοι και απηύθυναν ευχές και ευχαριστίες, αφού πρώτα εξεφράσθησαν με ευμενή σχόλια, για το έργο του Συλλόγου στα 27 χρόνια λειτουργίας του. Επίσης το παρόν έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι Συλλόγων, που συμμετείχαν στην 6η Γιορτή Τσίπουρου 2016. Η κα. Θεοφανοπούλου Κων/να εξ ονόματος όλων αυτών έστειλε μαζί με τις ευχές της και το μήνυμα της συλλογικότητας, που κυριάρχησε στη γιορτή του τσίπουρου, το οποίο και χαρακτηρίστηκε από τους αρμόδιους της βράβευσης ‘’Πρόσωπα χρονιάς 2016’’, ως ένα μοναδικό πανελλήνιο φαινόμενο.

               Η τελετή της Αι-Βασιλιάτικης πίτας ξεκίνησε με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας, υπό τη Διεύθυνση του κου. Νίκου Ζαχαρόπουλου, το οποίο απέσπασε και δικαίως τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

               Μετά τον αγιασμό της πίτας ο π. Δημήτριος εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου και του ιερατείου απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και επίκαιρες ευχές, ευχαρίστησε επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για την ύψιστη τιμητική διάκριση που του απένειμαν, λέγοντας ότι ‘’έπραξα το καθήκον μου και τίποτα περισσότερο’’.

               Στη συνέχεια του ψυχαγωγικού προγράμματος της τελετής, απέδωσαν τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας, τα μουσικά σχήματα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών 1) το γυναικείο φωνητικό σχήμα ‘’Εμμέλεια’’, υπό τη Διεύθυνση της κας. Αλμπένα Πενκόβα, στο πιάνο η κα. Αρετούσα Νικολοπούλου και 2) το μουσικό σχήμα ‘’Vibrato’’, υπό τη Διεύθυνση του κου. Γεωργίου Αθανασακόπουλου, τα οποία όλα μαζί συνέγειραν τους συμμετέχοντες με την πολύ ωραία μελωδία των χορωδών και με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων.

               Η Γενική Γραμματέας κα. Ι. Θεοδωροπούλου προλόγισε το έργο των μουσικών σχημάτων, αλλά και της Πολυφωνικής γενικότερα, αναφερόμενη επίσης και στην πολύ αγαστή συνεργασία του Συλλόγου με την Πολυφωνική. Ανέγνωσε το πρακτικό της απόφασης του ΔΣ για την απονομή της τιμητικής διάκρισης ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στην Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, για το πλούσιο πολιτιστικό έργο που έχει προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή και στο Σύλλογο ιδιαίτερα. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος μαζί με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σταύρο Σολωμό και με όλα τα μέλη του ΔΣ της Πολυφωνικής, που ήσαν παρόντα, χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους με ευχές και ευχαριστίες προς το Σύλλογο. Αναφέρθηκαν επίσης με λίαν κολακευτικά λόγια για την υφιστάμενη συνεργασία, η οποία ανέκυψε από τους αγώνες προς τον άνθρωπο των δύο εθελοντικών οργανισμών.

               Επίσης αμέσως μετά ετιμήθη με απόφαση επίσης του ΔΣ του Συλλόγου ο κ. Άγγελος Μήλας του Κων/νου από το Καλούσι, ο οποίος διατηρεί αρτοποιείο στην Οβρυά, για τη μεγάλη του προσφορά στην 6η Γιορτή Τσίπουρου και στο πρόσωπο του όλοι οι χορηγοί της γιορτής.

               Με υποδειγματικό τρόπο διεξήχθησαν οι Αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη 13μελούς νέου ΔΣ και 3μελούς εξελεγκτικής επιτροπής, περιόδου 2017-2019, αφού πρωτίστως τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης απάλλαξαν των Διοικητικών και Οικονομικών υποχρεώσεων το απερχόμενο ΔΣ, το οποίο όπως έγινε γνωστό παρήγαγε ένα πλούσιο, εθελοντικό έργο σύμφωνα με τους σκοπούς του Συλλόγου. Καθήκοντα Εφορευτικής Επιτροπής για τη Γενική Συνέλευση και για τις εκλογές προσέφεραν ο δικηγόρος κ. Σπ. Δημ. Βουλδής ως πρόεδρος, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθαν. Γρηγορόπουλος ως γραμματέας και το ιδρυτικό μέλος κ. Βασ. Μήλας ως μέλος.

               Κατά αλφαβητική σειρά εξελέγησαν:

               α) ως τακτικοί:

  1. Γιαννοπούλου Βασιλική
  2. Γκοτσοπούλου Γεωργία
  3. Δενδρινού Άννα
  4. Δετοράκης Ιωάννης
  5. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος
  6. Θεοδωροπούλου Ιωάννα
  7. Καλαντζής Γεώργιος
  8. Κοτσώνης Βασίλειος
  9. Κωστοπούλου Θεοδώρα
  10. Κωτσοπούλου Θεοδώρα
  11. Μιχαλόπουλος Ανδρέας
  12. Νικολακοπούλου-Ταγκαλάκη Μαρία
  13. Σπηλιοπούλου Χρυσάνθη

 

               β) ως αναπληρωματικοί:

  1. Βαρέλη Μαρία
  2. Θεοφανοπούλου Κων/να
  3. Κανελλόπουλος Νικόλαος
  4. Κανελλοπούλου Μαρία
  5. Κεπενός Ανδρέας
  6. Κλάδη Αλεξάνδρα
  7. Κρούσκας Νικόλαος
  8. Παύλου Νικόλαος
  9. Πλώτας Κων/νος
  10. Πολυδωρόπουλος Ιωάννης
  11. Σπηλιόπουλος Νικόλαος
  12. Σωτηρόπουλος Γεώργιος
  13. Τζούδα Αναστασία
  14. Χασαπόπουλος Γεώργιος

  

               Στην Εφορευτική Επιτροπή εξελέγησαν:

  1. Αποστολοπούλου Αικατερίνη
  2. Θεοδωρόπουλος Ασημάκης
  3. Πανταζής Κων/νος

Διοικητικός απολογισμός από την Γ.Γ. κ. Θεοδωροπούλου Ιωάννα με το προεδρείο της Γ. Συνέλευσης (από αρ. κ. Β. Μήλας, κ. Σπ. Βουλδής, κ. Αθ. Γρηγορόπουλος)

Οικονομικός απολογισμός από την ταμία κ. Σπηλιοπούλου Χρυσάνθη με το προεδρείο της Γ. Συνέλευσης

Οικονομικός απολογισμός από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Πανταζή Κωνσταντίνο με το προεδρείο της Γ. Συνέλευσης

Οι ιερείς ευλογούν την πίτα του Συλλόγου, στη μέση ο τιμηθείς ως επίτιμος πρόεδρος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου

Τα μουσικά σχήματα της Πολυφωνικής vibrato αριστερά και της Εμμέλειας δεξιά, υπό τη διεύθυνση της κ. Μπετκόβα

Το μουσικό σχήμα vibrato υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασακόπουλου

Η κ. Τογιοπούλου επιδίδει την τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Πολυφωνικής κ. Ιωάννη Κόττορο 

Ο πρόεδρος της Πολυφωνικής κ. Κόττορος αποδίδει ευχές και ευχαριστίες

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής επιδίδει τον έπαινο στον κ. Μήλα Άγγελο για την μεγάλη του προσφορά στην 6η γιορτή τσίπουρου.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής κόβει την πίτα του Συλλόγου

Η κ. Τογιοπούλου πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κόβει την πίτα του Συλλόγου

Ο κ. Θεόδωρος Μπαρής επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κόβει την πίτα του Συλλόγου

Ο εκπρόσωπος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. κ. Γεώργιος Βασιλακόπουλος κόβει την πίτα του Συλλόγου

Η εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων της 6ης γιορτής τσίπουρου κ. Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου κόβει την πίτα του Συλλόγου

Μερική άποψη των υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου

Μερική άποψη των υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας  

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας  

Τα μουσικά σχήματα της Πολυφωνικής vibrato αριστερά και της Εμμέλειας δεξιά, υπό τη διεύθυνση της κ. Μπετκόβα