Παγκόσμια Ημέρα Γής

Παγκόσμια Ημέρα Γής

Με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας την Τετάρτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Φαρρών, ενημερωτική εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Βασικοί ομιλητές ήσαν ο τ. αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ευάγγελος  Μαραζιώτης ο οποίος ανέπτυξε το σκοπό και το ιστορικό της ημέρας, και ο Δρ. ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ. Πέτρος Γανός, ο οποίος μίλησε για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Φαρρών, οι καθηγητές τους και οι φορείς και κάτοικοι της κοινότητας, οι οποίοι πληροφορήθηκαν, με τον πλέον παραστατικό τρόπο από τους προσκεκλημένους ομιλητές, την ανάγκη για την προστασία του πλανήτη μας. Ακολούθησε ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, σχετικό με την κλιματική αλλαγή. Το λόγο έλαβαν στη συνέχεια, βάσει του προγράμματος της εκδήλωσης, οι μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, Γεωργία Γκολώνη και Κωνσταντίνος Καπογιαννόπουλος, οι οποίοι ανέπτυξαν τις συνέπειες από την αλόγιστη και υπερβολική χρήση των φυτοφαρμάκων στις διάφορες μορφές καλλιέργειας.

Συντονιστές στη συζήτηση ήταν οι κ.κ. Ευάγγελος Μαραζιώτης και Ανδρέας Μιχαλόπουλος πολιτικός μηχανικός, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Γενικά η εκδήλωση εστέφθη από επιτυχία αφού προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στους οποίους μεταδόθηκαν σημαντικά μηνύματα για την «Μητέρα» Γη.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA