Επιτυχημένη συμμετοχή του στις εργασίες του διημέρου Forum Υγείας

Επιτυχημένη συμμετοχή του στις εργασίες του διημέρου Forum Υγείας

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, καθώς και όσους άλλους παρακολούθησαν την δίωρη και πλέον στρογγυλή τράπεζα του Συλλόγου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015. Πρόκειται για τη συμμετοχή του στις εργασίες του διημέρου Forum Υγείας, που πραγματοποιήθηκε για Τρίτη φορά στη πόλη των Πατρών.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων ειδικών επιστημόνων, παρουσίασαν πορίσματα επιστημονικών ερευνών και μελετών σχετικά με την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος. Ειδικότερα ανεφέροντο στη χρήση φαρμακευτικών βοτάνων και φυτών για την αντιμετώπιση διαφόρων νόσων, τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. & Χ.Υ.Τ.Υ. και γενικότερα τη διαχείριση και αξιοποίηση απορριμμάτων και αποβλήτων, την αξιοποίηση αγροτικών προϊόντων και παραπροϊόντων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Συγκεκριμένα :

  1. Ο φαρμακοποιός κ. Ανδρέας Καλλιβωκάς ανέπτυξε το θέμα : «Τα φαρμακευτικά φυτά, πυλώνας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και συμμετοχή στην Υγεία του ατόμου».
  2. Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν το θέμα : «Αξιοποίηση αγροτικών προϊόντων και παραπροϊόντων για την προστασία της δημόσιας υγείας».
  3. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης κ. Χρήστος Λιονής το θέμα : «Από τη θεωρία στη πράξη: Μετεγγράφοντας την κλινική παρατήρηση σε ερευνητικό ερώτημα και πρόγραμμα-εμπειρίες από την Κρήτη».
  4. Ο χημικός μηχανικός κ. Παναγιώτης Κοτσιώνης το θέμα : «Διαχείριση αποβλήτων και οργανικών υπολειμμάτων στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης».
  5. Εκ μέρους του Χαράλαμπου Τσοκανή μίλησε η κα. Νάντια Καργιοπούλη με θέμα : «Διαχείριση των απορριμμάτων – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
  6. Οι εισηγήσεις έκλεισαν με την ανασκόπηση συναφών δράσεων του Συλλόγου από το γεωπόνο-πολιτικό επιστήμονα-απόφοιτο σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ασημάκη Κοντογεωργάκη, από τον οποίο επεσημάνθη στην έκθεση των πεπραγμένων του Συλλόγου για την Δημόσια Υγεία, ότι ο Σύλλογος έχει εμπλακεί σε αξιόλογες δράσεις προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος, με παρεμβάσεις και με προοπτική της ανάπτυξης του τόπου, όπου αυτό ήταν δυνατό. Ευχήθηκε να συνεχίσει να το πράττει με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον στις κρίσιμες για την χώρα μας περιόδους.

Την εκδήλωση συντόνισαν, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών κος. Φλωρδέλλης Χριστόδουλος και ο ιατρός, τ. Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ. Παν. Θεοδωρόπουλος.

 

Άποψη Ακροατηρίου   -

ΑΠΟΨΗ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ