Εκδρομή Συλλόγου Τρίκαλα-Ελάτη-Περτούλι-Μετέωρα

Εκδρομή Συλλόγου Τρίκαλα-Ελάτη-Περτούλι-Μετέωρα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, τις ημερομηνίες από 30/1 εως 1/2/2015 στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, στην Πύλη, στην Ελάτη, στο Περτούλι και στα Μετέωρα.
Επίκεντρο της εκδρομής ήταν τα Τρίκαλα, μια πόλη που η γενεολογία της φθάνει τα αρχαία χρόνια (αρχ. Τρίκκη) και μάλιστα θεωρείται ως γενέτειρα του Ασκληπιού, του θεού της υγείας κατά την μυθολογία. Η πόλη διασχίζεται από έναν παραπόταμο του Πηνειού, τον Ληθαίο και η υδάτινη παρουσία του προσδίδει ένα έντονα ρομαντικό στοιχείο στην πόλη. Οι πεζόδρομοι και τα πολλά της ποδήλατα είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής και την οικολογική ευαισθησία των κατοίκων της.
Το καλοδιατηρημένο κάστρο της πόλης και η παλιά πόλη, το ιστορικό και γραφικό Βαρούσι που απλώνεται κάτω από τα καλοδιατηρημένα τείχη του, είναι η καλύτερη βόλτα για τον επισκέπτη, ειδικά εάν περάσει και από τα Μανάβικα, αντίστοιχα με το Μαρκάτο της Πάτρας, περιοχή πλήρης από φαγάδικα και ποτάδικα, που ξεχειλίζουν από μυρωδιές και γεύσεις πειρασμούς! Οι επισκέψεις στα πανέμορφα χωριά Πύλη, Περτούλι και Ελάτη, έγινε μέσω μιας ορεινής διαδρομής ανάμεσα σε δάση με χιονισμένα έλατα, όπου το βαθυπράσινο των δένδρων συνταιριαζόταν υπέροχα με το κατάλευκο χρώμα του χιονιού. Η τελευταία ημέρα της εκδρομής μας ήταν αφιερωμένη σε προσκύνημα στα Μετέωρα, στο θαυμαστό μνημείο της φύσης και της πίστης, που όμοιό του δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο! Επισκεφθήκαμε δύο από τα σημαντικότερα μοναστήρια: Τη μονή Αγίου Στεφάνου, γυναικείο μοναστήρι με εύκολη πρόσβαση και τη Μονή Μεταμορφώσεως, ανδρικό μοναστήρι με κοπιαστική πρόσβαση, με σκάλες όμως κι όχι αναβατόριο! Οι θρησκευτικοί και ιστορικοί θησαυροί που φυλάσσονται στα οναστήρια αυτά, είναι ανεκτίμητοι και εντυπωσιάζουν βαθύτατα τον επισκέπτη, είτε προσέρχεται ως τουρίστας είτε σαν προσκυνητής. Παρά την κακοκαιρία που μάστιζε την χώρα, τα δυό πούλμαν με τους ενενήντα εκδρομείς, συνάντησαν σχετικά ήπιες χειμωνιάτικες συνθήκες, που τις αντιμετώπισαν με εντελώς ανοιξιάτικη διάθεση και προγραμματισμό επόμενων ταξιδιών, εκδρομών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων του Συλλόγου, καθώς η αγωγή ψυχής, είναι υγεία!