Κοπή Πίτας 2016

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, Γενική Συνέλευση

Την Κυριακή το απόγευμα στις 3 Ιανουαρίου 2016, στο Κέντρο «Μπαλκόνι» Χαλανδρίτσας, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και οι 28 συνεργαζόμενοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης με θέματα ημερήσιας διάταξης, το Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού. Παρέστησαν αρκετοί ιερείς της περιοχής, ο π. Δημήτριος, αρχιερατικός επίτροπός τέως Δήμου Φαρρών και εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, ηγείται μαζί με την Ιερά Μητρόπολη. Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδος, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κα. Τασία Τογιοπούλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, κ. Αθανάσιος Καρπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου, κ. Λεωνίδας Γεωργαντόπουλος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ, κ. Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος. Επίσης παρευρέθησαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι τοπικών Συμβουλίων καθώς πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων.

Μετά την εκλογή από το σώμα, της Εφορευτικής Επιτροπής με τους, κ. Ιωάννη Σουβαλιώτη πρόεδρο, κα. Καρνάτσου Κων/να γραμματέα και τον κ. Μπιθέλη Δημήτριο μέλος, ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με 85 παρόντα μέλη, με την ανάγνωση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Πρώτη εκλήθη η Γ.Γραμματέας, κα. Θεοδωροπούλου Ιωάννα για τον Διοικητικό Απολογισμό.

Διοικητικός Απολογισμός ?

Τα παρευρισκόμενα μέλη επιδοκίμασαν τον Διοικητικό Απολογισμό του Συλλόγου, της προηγούμενης χρονιάς, τον οποίο ανέγνωσε, με την έγκριση του Δ.Σ., η Γενική Γραμματέας, κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, ενώ στην οθόνη προβάλλονταν διαφάνειες με τις πλούσιες δράσεις του Συλλόγου της χρονιάς που πέρασε.

Της ίδιας επιδοκιμασίας έτυχε και ο οικονομικός απολογισμός, τον οποίο παρουσίασε η Ταμίας, κα. Σπηλιοπούλου Χρυσάνθη και ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Πανταζής.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων Πολιτιστικών Συλλόγων, έκοψε την πίτα τους ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιραλίου, κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο οποίος μαζί με τις ευχές του, ανεφέρθη στην πετυχημένη, μέχρι σήμερα, συνεργασία, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην Γιορτή του Τσίπουρου.

Οι Σύλλογοι ήδη δουλεύουν όλοι μαζί για την συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, εξ’ αιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων.

Όσοι απηύθυναν χαιρετισμό, εξήραν μεταξύ των άλλων, το ρόλο του Συλλόγου στην προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος της περιοχής, ο οποίος και έχει καταφέρει να διακριθεί για την όλη οργάνωση και αποτελεσματικότητά του. Το έργο του, είπαν, τυγχάνει της αναγνώρισης των ενασχολούμενων με τα κοινά.

Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε η βράβευση του Γεώργιου Καλογερή, ο οποίος χάρις στις καλλιτεχνικές του ικανότητες και τις πολύτιμες προσφορές του στον Σύλλογο, έχει βοηθήσει το έργο του στην ηλεκτρονική παρουσίαση των εκδηλώσεων του και στην αρχιεοθέτηση του πλούσιου φωτογραφικού του υλικού. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Βασίλη Κοτσώνη. Επίσης ανεφέρθη η επόμενη τιμητική διάκριση του Ιατρού-επιχειρηματία, κ. Ευάγγελου Λίολιου, ο οποίος αφ’ ενός υπηρέτησε την περιοχή για 15 χρόνια ως παιδίατρος του Κ.Υ.Χ. , αφ’ ετέρου έχει βρεθεί αρκετές φορές χορηγός οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Αυτή την προθυμία του και την προσφορά του ομόφωνα απεφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου, να απευθύνει δημόσια την ευγνωμοσύνη του και να του απονείμει τιμητική πλακέτα.

Ο κ. Λίολιος δεν κατάφερε ωστόσο να είναι παρόν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, επειδή την ίδια ώρα ο Α.Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, είχαν οργανώσει συναυλία στο Παν/μιακό Συνεδριακό Κέντρο για το φιλανθρωπικό έργο της Επισκοπής.

Η πλακέτα απεφασίσθη να επιδοθεί στα γραφεία της επιχείρησης του, από αντιπροσωπεία του Συλλόγου, το Πρόεδρο κ. Κοτσώνη και αντιπρόεδρο κ. Δετοράκη, οι οποίοι εξέφρασαν και τις ευχαριστίες των υπολοίπων μελών.

Το μουσικό σχήμα Vibrato της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, προλόγισε και ευχήθηκε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος, κ. Σταύρος Σολωμός, ο οποίος παρουσίασε τον υπεύθυνο των  πέντε κιθαριστών, κ. Αθανασακόπουλο, οι οποίοι με τις μελωδίες τους, δημιούργησαν μία χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα και εισέπραξαν τα δικαιολογημένα παρατεταμένα χειροκροτήματα του πλήθους των παρευρισκόμενων, οι οποίοι είχαν γεμίσει την πολύ ωραία αίθουσα του Κέντρου «Μπαλκόνι».

Το μουσικό σχήμα Vibrato, έκλεισε κατά το καλύτερο τρόπο την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης κοπής της πίτας του Συλλόγου. Η Πολυφωνική τίμησε, όπως ανεφέρθη, την εκδήλωση, με την φήμη που διαθέτει με τις επιτυχίες της στη Πάτρα, στη χώρα και στο εξωτερικό.

Μετά την εκλογή από το σώμα, της Εφορευτικής Επιτροπής με τους, κ. Ιωάννη Σουβαλιώτη πρόεδρο, κα. Καρνάτσου Κων/να γραμματέα και τον κ. Μπιθέλη Δημήτριο μέλος, ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με 85 παρόντα μέλη, με την ανάγνωση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Πρώτη εκλήθη η Γ.Γραμματέας, κα. Θεοδωροπούλου Ιωάννα για τον Διοικητικό Απολογισμό.