Διατροφή και Καρκίνος

Διατροφή και Καρκίνος

Την 1η του μηνός Απριλίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θέας «Η Ζωοδόχος Πηγή», πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του τελευταίου, εκδήλωση με ομιλητή τον Πανεπιστημιακό κο. Περουκίδη Σταύρο, ογκολόγο-παθολόγο και με θέμα «Διατροφή και Καρκίνος».

Ο ομιλητής με πληθώρα στατιστικών στοιχείων και πορίσματα ερευνητικών μελετών εντυπωσίασε το ακροατήριο, επισημαίνοντας την στενή σχέση μεταξύ της ποιότητας των διατροφικών μας συνηθειών και των πολλών μορφών καρκίνου. Ακολούθησε επί μακρόν συζήτηση με το ακροατήριο, που είχε γεμίσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, από την οποία διεφάνη η ανάγκη για την πραγματοποίηση παρόμοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες να έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις απορίες τους, τα προβλήματά τους και να ανταλλάσουν απόψεις.

 

Την ίδια ημέρα κατά τις πρωινές ώρες εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο Πετρωτού, προκειμένου μαζί με τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν για την Υγιεινή Διατροφή. Οι σαράντα λιλιπούτειοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και τις δικές τους συνήθεις που ακολουθούν στα σπίτια τους.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA