22ο Forum Ανάπτυξης

Μετά από την τιμητική πρόσκληση του εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας ‘’Σύμβουλος Επιχειρήσεων’’ κ. Παναγιώτη Γιαλένιου, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στο Forum Ανάπτυξης (23-24 Νοεμβρίου) στο ξενοδοχείο Αστήρ Πατρών.

Το Forum Ανάπτυξης είναι ένα πετυχημένο πολυσυνέδριο και έχει στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Πατρών με πολλές θεσμικές και συλλογικές συμμετοχές.

Ο γενικός τίτλος του ήταν ‘’ Έξυπνες λύσεις παντού ’’ και η δίωρη θεματική ενότητα του Συλλόγου ήταν ‘’ Έξυπνες λύσεις στην προστασία του περιβάλλοντος ‘’.

Ο κ. Γρηγόρης Κουτρόπουλος, Αρχιτέκτων και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου στην προσφώνησή του ως μέλος του προεδρείου της συνεδριακής εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε το έτερο μέλος του προεδρείου και ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Παν/μίου Πατρών κ. Ιωάννη Χαριτάντη, τους ομιλητές, το κοινό, καθώς και τον εκδότη του Συμβούλου των Επιχειρήσεων, μεταφέροντας τις ευχές του πρόεδρου του Συλλόγου κ. Κοτσώνη και του ΔΣ, συνέχισε παρουσιάζοντας εν συντομία τη δράση και τους στόχους του Συλλόγου.

Ακολούθως, ο κ. Χαριτάντης παρουσίασε τους ειδικούς περί το θέμα ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν τα κάτωθι θέματα: ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Τεχνολογίας του Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξε το θέμα: ‘’Μετάβαση από την εθελοντική στην ανταποδοτική ανακύκλωση’’, ο κ. Βίκτωρας Στιβανάκης, Λέκτορας, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξε το θέμα: ‘’Τα παραπροϊόντα της κυκλικής οικονομίας’’ και ο κ. Νίκος Κούτσιας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Πατρών ανέπτυξε το θέμα: ‘’Δασικές πυρκαγιές: από την κοινωνική διάσταση στις τεχνολογίες διαχείρισης’’.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.