19ο Forum Ανάπτυξης

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου δεν εμπόδισαν τις δεκάδες των συμπολιτών μας, μέλη και φίλους, του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, να προσέλθουν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πολύ επιτυχία μέσα στα πλαίσια του 19ου Forum Ανάπτυξης, με τον αινιγματικό τίτλο ‘’Αποτελεσματικότητα παντού με σφαιρική αντιμετώπιση’’ .

               Το 19ο Forum Ανάπτυξης με διοργανωτή τον εκδότη κ. Παναγιώτη Γιαλένιο της εβδομαδιαίας επιχειρηματικής εφημερίδας ‘’Σύμβουλος επιχειρήσεων’’, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Πάτρα με σκοπό την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη της όποιας δραστηριότητας εθελοντικής και μη. Στη διάρκεια αυτού του διήμερου πολυθεματικού Forum ανταλλάσουν απόψεις, σε τρεις ταυτόχρονα διαφορετικές αίθουσες του ξενοδοχείου ‘’Αστήρ’’, εκπρόσωποι θεσμών, της πολιτείας , της Εκκλησίας, των Πανεπιστημίων, των ΑΤΕΙ, των Επιμελητηρίων, των εθελοντικών κινημάτων και άλλων. Είναι σε όλους γνωστή η επιτυχία και η συμμετοχή των φορέων και των πολιτών στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και στις συζητήσεις που αναπτύσσονται.

               Σ’ αυτό το Forum είχαμε την χαρά και την τιμή, μετά από πρόσκληση του εκδότη και των συνεργατών του  κ. Γιαλένιου, να συμμετάσχουμε για ακόμα μία φορά και να οργανώσουμε τη δική μας δίωρη ενημερωτική εκδήλωση με ένα εκλεκτό επιτελείο ομιλητών, το οποίο εισέπραξε κολακευτικές κριτικές για τις θαυμάσιες και εντυπωσιακές εισηγήσεις των, μπροστά από ένα πολυπληθές ακροατήριο.                Άριστος και ο συντονιστής ο πρώην Δήμαρχος κ. Ανδρέας Καράβολας, ο οποίος παρουσίασε τους πέντε εισηγητές και το σχολιαστή. Αναρωτήθηκε, τι είναι ο Σύλλογος; Είναι ένας φορέας, ο οποίος έγινε για να ενισχύσει μόνο μία δημόσια υπηρεσία ή κάποιον επιχειρηματία;

               Θεωρώ ότι ο ρόλος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥΧ, έγινε για να ενισχύσει τις θετικές πρωτοβουλίες του δημόσιου τομέα, όπως είναι το ΚΥΧ, αλλά παράλληλα και για να αντιστέκεται κριτικά, επισημαίνοντας τις όποιες αδυναμίες ή παραλείψεις, τις οποίες δημιουργούν ή παραβλέπουν, ο δημόσιος τομέας και οι θεσμοί.

               Ο Σύλλογος με τους σκοπούς που υπηρετεί είναι δίπλα στον επιχειρηματία και ειδικά σ’ αυτόν, που δεν σέβεται το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων, με την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Επομένως είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας για την περιοχή του ΚΥΧ και θέλω επίσης να τονίσω τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής του προσφοράς. Οι τοπικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του ΚΥΧ (Ερυμάνθου, Πατρών και Καλαβρύτων) θα πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς με έναν τέτοιο δραστήριο Σύλλογο.

               Το Forum Ανάπτυξης ξεκίνησε το 1998 και ήταν μία πρωτοβουλία ενός ανθρώπου, του κου. Π. Γιαλένιου, ο οποίος κατάφερε να μαζέψει όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς όλα αυτά τα χρόνια σε ένα Forum διαλόγου.

               Ο πυρήνας του Forum 2016 έχει ως κεντρική θεματική ενότητα ‘’Αποτελεσματικότητα παντού’’, ο δε πυρήνας του Συλλόγου είναι ‘’Η σφαιρική αντιμετώπιση’’. Άρα, έχουμε δύο σημαντικά στοιχεία για τη σημερινή εκδήλωση.

               Ο πρώτος ομιλητής κ. Θ. Μπαρής, Προϊστάμενος Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/ βαθμιας Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος – Δημοτ. Σύμβ. Δήμου Ερυμάνθου, τόνισε μεταξύ των άλλων στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τον τίτλο ‘’Ολιστική προσέγγιση και βιωσιμότητα’’ ότι, ‘’ο κόσμος είναι ένα ενιαίο σύστημα και κάθε επιτυχής-αποτελεσματική λύση πρέπει να αναφέρεται σ’ αυτόν ως όλο και όχι ως ένα σύνολο ανεξαρτήτων μεταξύ τους οικοσυστημάτων. Ο συστημικός αυτός τρόπος σκέψης αποτελεί τον βασικό πυλώνα της μαθησιακής οργάνωσης. Σήμερα είναι ανάγκη ο κόσμος να μετατραπεί σε μία μαθησιακή οργάνωση, ώστε να είναι αποτελεσματική η αλλαγή επικαλούμενος το αρχαίο ρητό «Μηδέν άγαν πράττετε», δηλαδή τίποτα το υπερβολικό να μην πράττουμε’’. (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Μετά την κατανοητή εισήγηση του κ. Μπαρή τον λόγο έλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής Παν/μιου Πατρών κ. Ιωαν. Χαριτάντης, ο οποίος ανέπτυξε με εύγλωττο και γλαφυρό τρόπο το θέμα της εισήγησής του, που είχε τον τίτλο ‘’Επιχειρηματικότητα και αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.’’ Ανέφερε τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα Παν/μια της αλλοδαπής με διεθνή φήμη και πόσο απέχουν τα δικά μας εκπαιδευτήρια από αυτές τις απαραίτητες για τη χώρα μας και για την εποχή μας στρατηγικές, χωρίς ποτέ να αφήνει υπονοούμενο να μετατραπούν αυτά σε επιχειρηματικά κέντρα.  Απεναντίας οφείλουν αυτά  να παράξουν γνώση και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους καθώς και η πολιτεία, ώστε να παραχθούν καινοτόμα προϊόντα, είτε σε υλικό, είτε σε ιδέες. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν άμεση εμπλοκή στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της χώρας μας και να αξιοποιήσουν την πνευματική τους περιουσία, επεκτείνοντας το ρόλο τους στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας, χωρίς αυτά να δημιουργούν άμεσα επιχειρήσεις ή να λειτουργούν τα ίδια ως επιχειρήσεις. Πρωτοπόρο στην αξιοποίηση της πνευματικής έρευνας υπήρξε το ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) και ακολούθησαν και άλλα Πανεπιστήμια, όπως το StanFord και άλλα.

               ‘’Τα Πανεπιστήμιά μας, κατέληξε, πρέπει να βγουν μπροστά πιο μπροστά και από το κράτος και να παίξουν τον ρόλο που τους αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της χώρας μας. Όλοι μαζί με σφαιρική αντιμετώπιση και όχι με ιδεοληψίες, να φθάσουμε στην αποτελεσματικότητα, αφού υπάρχει ένα ελπιδοφόρο και ευνοϊκό περιβάλλον, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον ως έθνος διαθέτουμε νέους ικανούς επιστήμονες’’. (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Καταιγιστικός ήταν στην ομιλία του και ο Γενικός  Οικογενειακός Ιατρός κ. Γεώργιος Μπέλλος Δρ Ιατρικής Συντονιστής-Διευθυντής Κ.Υ. Κορωπίου Γενικής και Κοινωνικής Ιατρικής, Εκπαιδευτής Ειδικότητας  Γενικής Ιατρικής MRCGP, MEPHA, ο οποίος καθήλωσε στην κυριολεξία το ακροατήριο με τις σύγχρονες αναφορές του στη μελλούμενη ιατρική την προσωποποιημένη όπως λέγεται, που ήδη εφαρμόζεται από γιατρούς προηγμένων χωρών αλλά  και από τους ογκολόγους της χώρας μας. Τίτλος της ομιλίας του: ‘’Η σύγχρονη ιατρική συστημική προσέγγιση στην πρόγνωση των μεταβολικών νοσημάτων και η σημασία της για την υγεία της κοινότητας.’’ Η συστημική προσέγγιση είπε γέννησε τη δικτυακή (network) προσέγγιση κατά την οποία οι περισσότερες αν όχι όλες οι χρόνιες παθήσεις μοιράζονται τα κοινά γονίδια και την κοινή παθο-φυσιολογία. Έτσι προέκυψε ότι η παχυσαρκία συνδέεται με τουλάχιστον επτά νόσους, όπως το Σακχαρώδη διαβήτη, το άσθμα, την ινσουλινική αντίσταση και άλλα. Σε μοριακό επίπεδο είπε ότι αυτό των μεταβολιτών με την πιθανή αύξηση κάποιων αμινοξέων στο πλάσμα του αίματος  π.χ. λευκίνης, ισολευκίνης, βαλίνης, γλυκίνης έχουν προγνωστική αξία σε βάθος δεκαετίας για την εκδήλωση  του Σακχαρώδους Διαβήτη. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι μικροβιακές χλωρίδες του οργανισμού συνομιλούν με ολόκληρο τον οργανισμό (μύες, λιπώδη ιστό, αίμα) οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν από κάποια διαταραγμένη ενδεχομένως συνομιλία σε μία διαταραχή του ανοσιακού συστήματος με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανοσιακή ανεπάρκεια.

                Η Αμερικανικού τύπου, ως Δυτικού τύπου διατροφή δεν έχει επάρκεια σε αρκετά μικροθρεπτικά στοιχεία, δηλαδή στα μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, στις βιταμίνες όπως η C και η Β 12 και σε άλλα απαραίτητα ιχνοστοιχεία. Από τα μεγάλα εργαστήρια έχουν επισημανθεί ότι αυτές οι ελλείψεις παράγουν συγκεκριμένες νοσολογικές οντότητες. Αυτές δημιουργήθηκαν από κάποιο συγκεκριμένο λόγο και δεν ήρθαν από μόνες τους. Επομένως η κακή διατροφή οδηγεί κατευθείαν σε ανοσιακή ανεπάρκεια. Αυτοί οι δύο παράγοντες, δηλαδή της κακής διατροφής και της ανοσο-ανεπάρκειας δημιουργούν το λεγόμενο ανοσο-μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο σταδιακά οδηγεί στην εμφάνιση νόσων, όπως π.χ. στον σακχαρώδη διαβήτη,  στην αρτηριακή πίεση, στις καρδιοαγγειακές παθήσεις και σε άλλα.

                Ο παράγων περιβάλλον είναι πολύ σημαντικός όπως απέδειξαν πρόσφατες μελέτες, ότι ο θόρυβος και η ρύπανση του περιβάλλοντος σε οποιοδήποτε επίπεδο (αέρα, γη, θάλασσα) προάγει μεταξύ των άλλων και αυτό που λέμε παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο.

               Ένα άλλο επίσης σημαντικό θέμα για την κοινωνία μας είναι και η ανεργία ανά κοινωνική τάξη και φύλλο και κατ’ επέκταση απεδείχθη ότι ο σακχαρώδης διαβήτης σχετίζεται με αυτήν. Από μία πρόσφατη μεγάλη μετά-ανάλυση απεδείχθη ότι τα κεκορεσμένα λίπη δεν ενοχοποιούνται τόσο όσο ισχυριζόμασταν τα προηγούμενα χρόνια.    

               Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν επίσης για την διατροφή και για την αλλαγή τακτικής, σε πάγιες θέσεις του παρελθόντος. Στο στόχαστρο σήμερα βρίσκονται τα σάκχαρα, τα υδρογονωμένα έλαια και τα κεκορεσμένα λίπη, όταν τα τελευταία δεν παρασκευάζονται με υγιεινό τρόπο’’. (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Η νομικός κα. Ελένη Λευθεριώτη Δρ Νομικής, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ανέπτυξε ένα αρκετά δύσκολο θέμα: ‘’ Η προστασία του περιβάλλοντος στο δίκαιο: Σφαιρική αντιμετώπιση, στάθμιση δικαιωμάτων και πολιτικών.’’

                Μεταξύ των άλλων ανέφερε ‘’Η κυρίαρχη αντίληψη στο δίκαιο είναι πλέον ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομία και δεν είναι η αιτία οικονομικών θυσιών, αλλά παρέχει σημαντικά οικονομικά, αντισταθμίσματα όπως π.χ. την ενίσχυση του τουρισμού, την προαγωγή της επιστήμης, με την δημιουργία προκλήσεων για προηγμένη τεχνολογία ολοένα και πιο συμβατή με το περιβάλλον ή την αύξηση της αξίας της περιουσίας λόγω της αναβάθμισης του περιβάλλοντος.

                Το σπουδαιότερο αντιστάθμισμα που προσφέρει είναι η ποιότητα ζωής και η προστασία της υγείας του ανθρώπου, αντιστάθμισμα, το οποίο σημειωτέον λειτουργεί υπέρ του οικονομικά ασθενέστερου.

               Ενδεικτικά θα μπορούσε, είπε, να αναφερθεί κανείς σε υποθέσεις στις οποίες φαίνεται να ‘’συγκρούεται’’ η εθνική οικονομία και η δημιουργία θέσεων εργασίας με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως υποθέσεις εγκατάστασης μεταλλείων, ορυχείων, λατομείων, αιολικών σταθμών ή έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

                Άλλη κατηγορία υποθέσεων είναι αυτές που αφορούν χωροθέτηση χώρων διαχείρισης των απορριμμάτων ή μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, στις οποίες το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει ταυτοχρόνως προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής.

               Εξίσου σημαντικές είναι και οι υποθέσεις προστασίας του πολιτιστικού περιβάλλοντος, μέσω της προστασίας των αρχαιοτήτων ή των διατηρητέων κτιρίων με μέριμνα να μην θίγεται υπέρμετρα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

               Σε όλες τις σχετικές αποφάσεις καθίσταται σαφές ότι ο δικαστής δεν χαράσσει πολιτική, δε νομοθετεί, ούτε υποκαθιστά την κρίση της Διοίκησης, αλλά ο ρόλος του περιορίζεται στο να εξετάζει την πληρότητα της αιτιολογίας των πράξεων που προβάλλονται ενώπιόν του, με βάση τα στοιχεία που κατατίθενται από τους διαδίκους και κυρίως τα πορίσματα των επιστημονικών μελετών, που αυτοί επικαλούνται.

               Συμπερασματικά, αυτό που εκφράζεται μέσα από το δίκαιο και γίνεται συνείδηση όλο και περισσότερο και μέσα στην κοινωνία είναι ότι, η προστασία του περιβάλλοντος αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς της ζωής και για να επιτυγχάνεται αποτελεσματικά, απαιτεί σφαιρική αντιμετώπιση των πραγμάτων, συνθετική σκέψη και κοινωνική συνοχή.’’ (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Με πάθος και εκφραστικότητα, μίλησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος κα. Γκοτσοπούλου Γεωργία, Φιλόλογος, Μέλος του Δ.Σ., η οποία ανεφέρθη συνοπτικά στο τεράστιο έργο, που έχουν επιτελέσει οι Σύλλογοι στην ως άνω περιοχή δραστηριότητάς των, τόσο προς το Κ.Υ.Χ. , όσο και προς τα θέματα  της προστασίας του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

               Ανέφερε ότι ‘’τα 13μελή Διοικητικά Συμβούλια, ακόμα και οι αναπληρωματικοί, προσπαθούν παρά τις αντιξοότητες της εποχής μας να είναι παρόντες σε κάθε πρόβλημα, να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες.

               Ανέφερε την όμορφη και την άσχημη, την  άχαρη, όπως είπε, όψη του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος με τον καθημερινό αγώνα για τα κακώς κείμενα, που ζημιώνουν το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την υγεία του ανθρώπου.

               Η κατατοπιστική ομιλία της κας. Γκοτσοπούλου είχε τον τίτλο: ‘’Οι δύο συνιστώσες της ολιστικής προσέγγισης της ύλης, του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, όπως προκύπτει από την συνεργασία του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ.Χ.’’.

               Η ομιλήτρια κατέληξε αναφέροντας την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Συλλόγου με βάση πάντα τη σφαιρική αντιμετώπιση, που υιοθετήθηκε, χωρίς ωστόσο να αποκλίνει από τους σκοπούς του και χωρίς ποτέ να παραγνωρίζει τον κοινωνικό του ρόλο κάτω από τις σημερινές συνθήκες ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας αποδίδοντας,  τον απαιτούμενο πάντα σεβασμό στο περιβάλλον’’. (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Ο σχολιαστής  κ. Γρηγόρης Αλόκριος, νυν Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, με τη σύντομη εισήγησή του και τις ωραίες διαφάνειές του ανέδειξε τον σοβαρό ρόλο, που διαδραματίζουν στα 26 και πλέον χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας οι Σύλλογοι, πυλώνες του, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, των οποίων οι σκοποί συμπίπτουν με αυτούς τους σκοπούς του πρωτοβάθμιου υγειονομικού ιδρύματος στον τομέα της πρόληψης και όχι μόνο.

               Αναγνώρισε την πολύχρονη προσφορά τους, όχι μόνον στο Κ.Υ.Χ., αλλά και στην κοινωνία. ‘’ Έγιναν γέφυρα’’, είπε, ‘’ανάμεσα στην κοινότητα, στον πολίτη, με το Κ.Υ.Χ. με τη μεταφορά μηνυμάτων πρόληψης και προβολής της υγείας. Προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στους εργαζόμενους και τους διευκόλυναν σε πολλά επίπεδα στο έργο τους, ώστε να πετύχουμε τα γνωστά αποτελέσματα στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας. Εργαστήκαμε όλοι μαζί σφαιρικά, τόσο εμείς οι εργαζόμενοι μέσα στο Κ.Υ. , όσο και οι δύο Σύλλογοι εξωτερικά για να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο εισπράττουν οι πολίτες, και οι ασθενείς της περιοχής μας, των τέως Δήμων Φαρρών και Μεσσάτιδος καθώς και μερικών Δημοτικών Διαμερισμάτων των Καποδιστριακών Δήμων Πατρών και Καλαβρύτων’’.

               Εξήρε το έργο των Συλλόγων για το πολύπλευρο και εθελοντικό έργο που επιτελούν όλα αυτά τα χρόνια  και παρουσίασε επίσης αρκετές διαφάνειες από τις δράσεις και των δύο Συλλόγων. (Περισσότερα στο www.sylpyp.gr)

               Ο συντονιστής κ. Καράβολας μετά το πέρας των εισηγήσεων συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ομιλητές και ανέφερε ότι τα θέματά τους είχαν μία πολύ πετυχημένη αλληλουχία, μία ολοκληρωμένη παρουσία από τις οποίες προέκυψε το τελικό συμπέρασμα της σημερινής θεματικής ενότητας ‘’Αποτελεσματικότητα παντού με σφαιρική αντιμετώπιση’’.

                Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασ. Κοτσώνης συνεχάρη και ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του, τον συντονιστή κ. Καράβολα, έναν-έναν τους ομιλητές, τον διοργανωτή του Forum Ανάπτυξης κ. Π. Γιαλένιο και τους συνεργάτες του, καθώς και τους παρευρισκόμενους ιερείς π. Νικόλαο Σκιαδαρέση και τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, την πολιτευτή κα. Μαρία Κυριακοπούλου, τους παρευρισκόμενους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ξεπέρασαν τις καιρικές δυσκολίες και ήσαν παρόντες.

 

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1-%ce%b1

Άποψη ακροατηρίου.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1-%ce%b2

Άποψη ακροατηρίου.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1-%ce%b3

Άποψη ακροατηρίου.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2

Στο βήμα ο κ. Γεώργιος Μπέλλος

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-3

Στο μέσον ο συντονιστής κ. Ανδρέας Καράβολας με τους ομιλητές. Από αριστερά ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο κ. Γεώργιος Μπέλλος, η κα. Ελένη Λευθεριώτη, η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου και ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4

Στο μέσον ο συντονιστής κ. Ανδρέας Καράβολας

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-5-%ce%b1

Στο βήμα ο κ. Γρηγόρης Αλόκριος, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-5-%ce%b2

Στο βήμα ο κ. Γρηγόρης Αλόκριος, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-6-%ce%b1

Στο βήμα ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, από δεξιά ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης, η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου, η κα. Ελένη Λευθεριώτη, ο συντονιστής κ. Aνδρέας Καράβολας και ο κ. Γεώργιος Μπέλλος.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-6-%ce%b2

Στο βήμα ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, από δεξιά ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης, η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου, η κα. Ελένη Λευθεριώτη, ο συντονιστής κ. Ανδρέας Καράβολας και ο κ. Γεώργιος Μπέλλος.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-7

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Χαριτάντης με τη φιλόλογο κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-8

Στο βήμα η νομικός κα. Ελένη Λευθεριώτη με τους υπόλοιπους ομιλητές. Από δεξιά ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης, η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου, συντονιστής ο κ. Ανδρέας Καράβολας, ο κ. Γεώργιος Μπέλλος και ο κ. Θεόδωρος Μπαρής.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-9-%ce%b1

Στο βήμα η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου. Από αριστερά ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο κ. Γεώργιος Μπέλλος, ο συντονιστής κ. Ανδρέας Καράβολας, η κα. Ελένη Λευθεριώτη και ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-9-%ce%b2

Στο βήμα η κα. Γεωργία Γκοτσοπούλου. Από αριστερά ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο κ. Γεώργιος Μπέλλος, ο συντονιστής κ. Ανδρέας Καράβολας, η κα. Ελένη Λευθεριώτη και ο κ. Ιωάννης Χαριτάντης.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-10

Στο  βήμα  ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Κοτσώνης και δίπλα το πάνελ των ομιλητών με τον κ. Ανδρέα Καράβολα στο μέσον.