ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΣΙΝΑ 20-27/8/2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΣΙΝΑ

20-27/8/2020

 

Photo by Dario Morando.

 

 

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Την Αίγυπτο , το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας. Άφιξη στο πολύβουο Κάϊρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους και τον ξεναγό σας και αναχώρηση για Αλεξάνδρεια, Στην διαδρομή μας θα σταματήσουμε στα Μοναστήρια της Νιτρίας, όπου γεννήθηκε και ήκμασε ο Ορθόδοξος Μοναχισμός τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τις Μονές του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου, όπου βρίσκεται και το ολόσωμο σκήνωμά του, ( Anba Bishoy όπως λέγεται στα κοπτικά ), την Μονή Al-Surian που είναι αφιερωμένη στην Παναγία και ο Ναός διατηρεί υπέροχες τοιχογραφίες απο τον 5ο αιώνα, και τέλος την Μονή Al-Baramus, που χτίσθηκε από δύο Ρωμαίους μοναχούς και φημίζεται για τους όμορφους κήπους του οι οποίοι αποτελούν «όαση» μέσα στο άνυδρο τοπίο της ερήμου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας, περνάμε πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία . Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας- μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 20 Km σε μήκος και το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι ( ένας από τους πιο γνωστούς Μαμελούκους ) . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες της Αλεξανδρείας , από τις μεγαλύτερες κατακόμβες του κόσμου, και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας, επιστροφή οδικώς στο Κάιρο.
Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα .Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Σακκάρα και την Μέμφιδα , με την κλιμακωτή Πυραμίδα του Ζοζέρ και το μουσείο solar boat. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας θα έχουμε γεύμα σε πολυτελές παραδοσιακό εστιατόριο του Καϊρου .
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων και θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με το γραφικό, χιλιοτραγουδισμένο Ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο παλιό Κάιρο. Είναι η μόνη εκκλησία στρογγυλής μορφής στην Αίγυπτο που από κάτω βρίσκονται κτισμένες άλλες επτά εκκλησίες. Σημαντικότερες αυτή της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Στέργιου, όπου λέγεται ότι εκεί έζησε κρυμμένη για αρκετό χρονικό διάστημα η Παναγία μας με τον Χριστό νεογέννητο. Η συνέχεια των επισκέψεων περιλαμβάνει την Ακρόπολη του Καϊρου. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα : Το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ ( βορεινό τείχος ) και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για την ροκοκό αρχιτεκτονική του , τζαμί του Μωχάμεντ Άλι το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε.
Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Αζαρ Παρκ του Καΐρου.
Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο Φαραωνικό χωριό . Η ξενάγηση γίνεται με πλοιάριο μέσα σε μιά τεράστια έκταση μέσα στον Νείλο, στο Κάιρο και όλη η ιστορία της Αιγύπτου παρουσιάζεται μπροστά μας ( τα σπίτια , η αγροτική ζωή των Αιγυπτίων , οι Φαραώ και τα παλάτια τους κ.λ.π ) και όλα αυτά τα αναπαριστούν νέοι Αιγύπτιοι ηθοποιοί. Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό oδική αναχώρηση για το Σινά. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι Φαράν . Άφιξη στην Μονή της Αγίας Αικατερίνης, τακτοποίηση στους ξενώνες της Μονής, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό είστε ελεύθεροι να ξεναγηθείτε στους θησαυρούς της μονής της Αγίας Αικατερίνης από τους Έλληνες μοναχούς.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ Πολύ νωρίς το πρωί γύρω στις 02.00 όσοι θέλουν θα έχουν την δυνατότητα να ανέβουν στην Αγία Κορυφή με την βοήθεια των ντόπιων βεδουίνων που θα οδηγούν τις καμήλες ή τα άλογα. Γύρω στις 10.00 το πρωί επιστροφή σας από την Αγία κορυφή.

 

7η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό ελεύθερο μέχρι το μεσημέρι. Γεύμα στο μοναστήρι πριν την αναχώρησή μας. Οδική επιστροφή στο Κάιρο. Άφιξη στο Κάιρο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

 

St Catherines Monastery, Mount Sinai, Egypt

 

Σημειώσεις :
• H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Αθήνα με Aegean
A3 932 X 20AUG ATHCAI 0730 0830 20AUG
A3 931 X 27AUG CAIATH 0310 0610 27AUG
• (2) διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια στο ξενοδοχείο Plaza ή παρόμοιο (μια διανυκτέρευση με δείπνο και μια διανυκτέρευση με πρωινό )
• (2) διανυκτερεύσεις στο Κάϊρο στο HOTEL RAMSES HILTON (ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΑΤΟ) με πρωινό
• (2) διανυκτερεύσεις στον ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης ( μια διανυκτέρευση με ημιδιατροφή και μια με πλήρη διατροφή )
• Γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καΐρου – Αλεξανδρείας όπως έχουν συμφωνηθεί σε πολυτελή εστιατόρια.
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Μεταφορές
• Φόροι αεροδρομίων & φόροι αύξησης πετρελαίων
• Βίζα Αιγύπτου πληρωτέα στην Αθήνα
• Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Ποτά, προσωπικά έξοδα
• ότι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω περιλαμβανόμενα.

ΤΙΜΗ

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 950,00 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ 225,00 €