Γενικής Συνέλευση & Κοπή Πίτας

             Με την παρουσία πλήθους φορέων και κατοίκων την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο ‘’Κτήμα Διαμαντή’’ έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας καθώς και των συνεργαζομένων Πολιτιστικών Συλλόγων, της 8ης γιορτής τσίπουρο,  μέσα στα πλαίσια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
              Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενη. Την πίτα ευλόγησαν ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κκ. Χρυσοστόμου και ο π. Νικόλαος Βγενόπουλος. Την πίτα προλόγισαν η κα. Τασία Τογιοπούλου, βοηθός Περιφερειάρχη και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου. Απήυθυναν ευχές προς τα μελή του Συλλόγου και προς τους παρευρισκόμενους και επαίνεσαν το πλούσιο έργο του Συλλόγου. Χαιρετισμούς απήυθυναν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Παναγιώτης Λαλιώτης και Τρύφωνας Φωτόπουλος.
             Από το προεδρείο επίσης εκλήθησαν να κόψουν το κομμάτι της πίτας, αντιπροσωπευτικά οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Βασιλικού κ. Βλ. Μιχαλόπουλος, Κρυσταλλόβρυσης κ. Αντ. Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος του Συλ. Εθελοντών Αιμοδοτών του ΚΥΧ κ. Θαν. Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ κ. Γ. Βασιλακόπουλος, ο κ. Λευτ. Πολυκρέτης, Επιτ. Πρόεδρος του Συλλ. Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου και η πρόεδρος κα. Αικατ. Πολυκρέτη του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών.
             Στην τελετή επίσης τιμητικά παρέστησαν οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Χαλανδρίτσας κ. Κων. Μακρόπουλος, Σουλίου κ. Ανδρ. Κεπενός, Περιβόλας κα. Νίκη Χαϊδοπούλου, Γηροκομείου κα. Μαρία Δεληγιάννη, της Μεταμόρφωσης Εγλυκάδος Πατρών κ. Γ. Κυπριανός, της Κέρτεζης Καλαβρύτων κα. Γ. Χασαποπούλου, του Ρωμανού κ. Οδυσσέας Παναγόπουλος, της Χρυσοπηγής κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος, της Καλλιθέας κ. Ανδρ. Σπηλιωτόπουλος, το Σύλλ. Κρήνης εκπροσώπησε η κα. Ελένη Φραγκούλη και τον Πολ. Συλ. Σκιαδά ο κ. Διονύσιος Μπαρδάκης, την Πλατανόβρυση ο κ. Κώστας Νικολόπουλος και το Φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου ο κ. Γ. Ντόντορος. Επίσης παρέστησαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Χαλανδρίτσας (κ. Τ. Παπαγεωργίου), Χρυσοπηγής (κ. Γ. Βασιλόπουλος), Πετρωτού (κ. Ανδρέας Δούβρης) και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδος κ. Γ. Κουτρουμάνης.
            Στο προεδρείο της συνέλευσης ήσαν ο κ. Δημ. Μήλας, του Πολ. Συλλ. Σταροχωρίου, ο κ. Αντώνης Δημόπουλος του Πολ. Συλλ. Θωμεΐκων και χρέη προέδρου είχε η νομικός κα. Ανθούλα Τσιμά. 
           Την πίτα των Συλλόγων έκοψαν η κα. Μαρία Κανελλοπούλου, του Πολ. Συλλ. Μπεγουλακίου και ο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος του Πολ. Συλλ. Μοιραλίου, οι οποίοι απήυθυναν ευχές για μελλοντική συνεργασία και να επεκταθεί αυτή ακόμα περισσότερο προς νέους φορείς.
           Πριν την έναρξη των αρχαιρεσιών ο Σύλλογος τίμησε την κα. Αναστασία Κουμούση, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας για την προσφορά της στα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής δραστηριότητας του Συλλόγου. Την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου παρέδωσε εκ μέρους του Δήμου Ερυμάνθου ο κ. Θ. Μπαρής.
          Την τελετή πλαισίωσαν μελωδικά οι γυναικείες χορωδίες του Μπεγουλακίου και το Φωνητικό Σύνολο ‘’Έκφραση’’ του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου Εγλυκάδος.
           Αρχικά κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου ανεφέρθη στο έργο του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε και ο κ. Βασίλης Κοτσώνης με τον κ. Κ. Πανταζή παρουσίασαν τα οικονομικά του Συλλόγου.
Τέλος, τα τακτικά μέλη της Γενικής Συνέλευσης εξέλεξαν το 13μελές Δ.Σ. και την 3μελή Εξ. Επ. για την περίοδο 2019-2021:
      Ως τακτικά μέλη (κατ’ αλφαβητική σειρά) εξελέγησαν για το Δ.Σ.
 1. Βέρρας Ανδρέας
 2. Γκοτσοπούλου Γεωργία
 3. Δετοράκης Ιωάννης
 4. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος
 5. Καλαντζής Γεώργιος
 6. Κοτσώνης Βασίλειος
 7. Κουτρόπουλος Γρηγόρης
 8. Νικολακοπούλου-Ταγκαλάκη Μαρία
 9. Πλώτας Παναγιώτης
 10. Πολυδωρόπουλος Ιωάννης                                    
 11. Σπηλιοπούλου Χρυσάνθη
 12. Σωτηρόπουλος Γεώργιος
 13. Ταγκαλάκη Ασημίνα       

 β) ως αναπληρωματικοί:

 1. Βαρέλη Μαρία
 2. Θεοφανοπούλου Κων/να
 3. Κανελλόπουλος Διαμαντής
 4. Κανελλοπούλου Μαρία
 5. Κωστόπουλος Κων/νος
 6. Κωτσοπούλου Θεοδώρα
 7. Παύλου Νικόλαος
 8. Πλώτας Κων/νος
 9. Ρουγκάλα-Πράπα Άννα
 10. Τζούδα Αναστασία
 11. Χασαπόπουλος Γεώργιος

Στην Εξελεκτική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικοί:                  

 1. Γκοτσοπούλου Νικολίτσα
 2. Δενδρινού Άννα
 3. Θεοδωροπούλου Ιωάννα

& ως αναπληρωματικοί:

 1. Γεωργαντοπούλου Ανδριάννα
 2. Δελαπόρτας Ανδρέας
 3. Θεοδωροπούλου Τζένη
 4. Ταγκαλάκης Παναγιώτης
Ο πρώτος πλειοψηφίσας του Δ.Σ. κ. Βασίλης Κοτσώνης θα συγκαλέσει εντός των προσεχών ημερών τα εκλεγμένα μέλη για την ανάδειξη του νέου προεδρείου.     
Το Δ.Σ.