Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2010

Πρωτοχρονιάτικη πίττα 2010

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Σύλλογο κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα μας. Η εκδήλωση έγινε στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας παρουσία Ιερέων – Αρχών- Μελών και Φίλων του Συλλόγου.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και σε εορταστικό κλίμα οι πατέρες ευλόγησαν τις παραδοσιακές χειροποίητες  πίττες που προσέφεραν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Βασίλης Κοτσώνης  απύηθυνε χαιρετισμό πρώτος και ακολούθησαν του πατρός Δημητρίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου του Δήμου Φαρρών π. Δημητρίου ο οποίος τόνισε «Σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας ο οποίος επροσκλήθη και θα ήθελε και μου εξέφρασε την επιθυμία να είναι εδώ όμως επειδή οι ασχολίες του είναι πάρα πολλές με παρακάλεσε να παρευρεθώ και να σας μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του για ένα χαρούμενο,  για ένα ειρηνικό και για ένα καρποφόρο νέο έτος 2010 και να αποδώσει περισσότερα στον ευαίσθητο τομέα που είναι αφενός μεν η πρόληψη της υγείας και αφετέρου η προστασία του περιβάλλοντός μας το οποίο τα τελευταία χρόνια  τόσο πολύ κακοποιείται από τον άνθρωπο».  οι φορείς, ενώ διαβάστηκε και ο χαιρετισμός του Νομάρχη  ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά έχοντας κοινές αγωνίες και στόχους», και του Νέου Διευθυντή του Κ.Υ.Χ. κ. Τ. Κουτσουράδη (απουσίαζε λόγω σοβαρού οικ. λόγου). Ο κ. Κουτσουράδης στον χαιρετισμό του τον οποίο διάβασε η κ. Στεφανία Ρίζου, Ιατρός Επιμελήτρια Α’ του Κ.Υ.Χ. αφού καλωσόρισε τους προσελθόντας στην κοπή της πίτας συνέχισε «Αναλαβών πρόσφατα τη Διεύθυνηση του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας διαδεχόμενος τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, ένα επιτυχημένο διευθυντή που ταύτησε τα τελευταία 20 χρόνια της σταδιοδρομίας του με την πρόοδο και ανάπτυξη του Κ.Υ. Χαλανδρίτας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω  για άλλη μια φορά ότι και  εκ μέρους μου θα υπάρξει η ίδια ειλικρινής και αμέριστος υποστήριξη των αγώνων του Συλλόγου για την υγειονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.  Στοχεύοντας και εγώ στην αναβάθμιση της προσφοράς  υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής έχω ήδη θέσει δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι προσεχείς μου ενέργειες: την τροποποίηση-αναβάθμιση  του Οργανισμού Λειτουργίας του Κ.Υ. Χ. και τη βελτίωση της κτιριακής του υποδομής  ούτως ώστε να καταστεί ικανή να υποδεχτεί τις ανάγκες  που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου Οργανισμού. Οι ευχές και η στήριξή σας για την αίσια κατάληξη των προσπάθειών μου θα είναι ευπρόσδεκτες. Τελειώνοντας εύχομαι καλή επιτυχία στη εκδήλωση, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για κάθε ένα από σας, επιτυχίες και καλή πρόοδο στο Σύλλογο.

Με εκτίμηση .  Τιμολέων Κουτσουράδης  . Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Γερ. Φεσσιά, Αντινομάρχης Υγείας ο οποίος τόνισε «Τι να πει κάποιος  όταν υπάρχει ένας πλούσιος απολογισμός του Συλλόγου που έχει ειδικώς και θέματα που σχετίζονται με την υγεία αλλά ακόμα περισσότερο με το περιβάλλον. Πολλά από αυτά προσπαθούμε να τα λύσουμε κύριε πρόεδρε, ξέρετε ότι τα προβλήματα είναι σύνθετα πολλές φορές και βρίσκουμε ένα τρόπο που πολλές φορές δεν αρέσει στην αντιμετώπιση  δεν προσπαθούμε δεν κομίζουμε γλαύκες στας Αθήνας, δεν προσπαθούμε να επουλώσουμε κανέναν  εκεί που πρέπει να είμαστε αυστηροί είμαστε και εκεί που μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα παρεμβαίνουμε. Και δεσμεύτηκε ότι τον επόμενο χρόνο η συνεργασία με τον Σύλλογό μας θα είναι πολύ στενή».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε  ο κ. Αθ. Κυριακόπουλος και ευχήθηκε επιτυχία και καλή συνέχεια στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Μεσσάτιδος κ. Κολλιτσίδα,  στο σημείο που αναφέρθηκε στην οικολογική καταστροφή που οδηγείται ο πλανήτης από το 1% του πληθυσμού της Γης προκειμένου να υπερπλουτίσει  καταστρέφει κάθε μέρα και περισσότερο το περιβάλλον, ενώ μίλησε και για Ηθική Διαφθορά.

Την εκδήλωση λάμπρυνε και η παιδική χορωδία του Συλλόγου με τα δικά της κάλαντα, τα πράσινα κάλαντα και τον ύμνο των αιμοδοτών υπό την κα Σπηλιοπούλου Χρυσάνθη.

Κατά την εκδήλωση έγινε ο Απολογισμός Έργου από την πρεσβυτέρα κ. Ελένη Παπαγεωργίου και  ο Οικονομικός Απολογισμός  από τον ταμία κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο.

Το Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, προκοπή  και περισσότερη οικολογική συνείδηση και ευαισθησία για το περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζούμε.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους για την συμμετοχή τους τονίζοντας ότι η παρουσία τους εμπνέει και δίνει δύναμη και όρεξη για περισσότερη δουλειά και προσφορά στον Άνθρωπο, με αγάπη για το περιβάλλον που είναι ζωή.

 

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε τριμελής επιτροπή που εξελέγη επί τόπου  από την Γενική Συνέλευση αποτελούμενη από τον κ. Παναγιώτη  Θεοδωρόπουλο την Ανδριάννα Βέρρα και τον κ. Αθανάσιο Γρηγορόπουλο.